Alla inlägg under april 2011

Av montani - 15 april 2011 08:34


Nu på morgonen har jag tjänat 21 000 kronor. Inte illa för att vara en fredagmorgon.

Kört cykel, moped klass II eller hästfordon mot rött ljus innebär 1 500 kr i böter.


Tänk om jag hade fått bötesbeloppet för varje cyklist som bryter mot stoppljusregeln. Kollekthåven hade varit överfull redan efter en vecka. Tänk på hur mycket det skulle bli under en månad eller varför inte ett år.


Ett räkneexempel. Låt oss säga att det i snitt är 15 överträdelser i snitt per dag under min runda. Det är 1500 kr i böter och jag cyklar i snitt 9 månader per år och tre dagar i veckan.Då har jag dragit bort sjukdagar, vinterväglag och andra käppar i hjulet.


1500 x 15 = 22 500 kr/dag

22 500 x 3 = 67 500 kr/v

67 500 x 4 = 270 000 kr/m

270 000 x 9 = 2 430 000 kr/år


Inte illa alltså. Jag hade blivit miljonär på kuppen. Om de personer som bryter mot stopplikten vill göra lite mer spänning i tillvaron tycker jag de ska cykla mot rött när de har chans att möta/korsa trafiken. Skulle bli lite mer match då.


Här hittar ni andra bötesbelopp för diverse överträdelser




 



Av montani - 14 april 2011 21:02


Löparträffen i Skatås med maratonkompisarna ställdes in av olika anledningar.

En inställd träff innebär inte att jag hoppar över träningen.

Solen lyste från en klarblå himmel och jag var säker på att det skulle bli ett härligt träningspass.


Väl hemma bestämde jag mig för att köra 2 x 5 kilometer varav det ena i lätt fart medan jag skulle öka på den andra 5 kilometern.

Det kändes hyfsat idag även om jag var lite trött. Men vad gör det när jag får njuta av det jag gillar allra bäst och det i ett underbart vårväder.

Livet kan inte bli bättre idag.


Mellan de två distanspassen körde jag lite styrka vid Herkulesgården. Det blev armhävningar, dips och situps.


Så här såg de två distanspassen ut.


1.

00:04:41    
00:04:22    
00:04:29    
00:04:25    
00:04:31    

2.

00:04:30    
00:03:57    
00:04:00    
00:04:02    
00:03:51    

Av montani - 14 april 2011 11:30


Har du funderingar i vilket tempo du ska springa dina intervaller?

Hos McMillan Running kan du skriva in din tid för en viss sträcka och sedan få fram tider för andra sträckor och vilket tempo du bör träna i.

Väldigt intressant men samtidigt så ökar det på mitt redan dåliga tävlingspsyke


Har prövat att springa 200 m och 300 m intervaller. Har inte vetat ifall genomsnittstempot varit för högt eller för lågt. Resultatet av passen har i alla fall inneburit att jag tagit ut mig rejält.


Knappade in den tid jag vill göra på 10 km vilket är 38 minuter.

Fick fram vilket tempo jag bör springa mina 200 m och 300 m intervaller i.

Letade upp träningspassen på Funbeat och ser att jag ligger bra till.

Enligt McMillan ska varje 200 m intervall i 35 - 38 sekunder. Jag gjorde i snitt 35 sekunder. När det gäller 300 m föreslår McMillan 52 - 59 sekunder. Väldigt stort spann kan tyckas. Jag låg i snitt på ca 57 sekunder.


Nu står det inte hur många repetitioner du ska göra för varje intervallpass.

Att jag låg så högt på 300 m intervallen kanske beror på att jag körde 3x4x300 meter vilket sliter en hel del. Dessutom vill jag hålla hela passet.


I vilket fall som helst tycker jag McMillan Running Calculator är rolig och kanske jag inte ligger så dumt till med min fart på intervallpassen.





Av montani - 14 april 2011 10:34


Distans 12 km stod på schemat igår. Bestämde mig för att ge mig av mot Herkulesspåren. Det var flera månader sedan man kunde springa där.


Första gången jag sprang 6.7 km slingan undrade jag om det var ett skämt. Banan börjar med ett par riktigt svettiga backar. Inte var det lättare igår när det var blött och tungt. Kände att benen var lite stumma efter den tuffa backträningen i tisdags. Men det var bara att bita ihop.

Väl framme vid Rådsjön satte jag mig ner för att njuta av lugnet och den vackra utsikten.


Fortsatte min tur och nu gick det lite lättare. Försökte öka lite de sista kilometrarna men det var inte så lätt idag. Efter 12 km var jag framme vid Jungfruplatsen. Tog lite gå vila innan jag fortsatte med min nedjogg/hemjogg.


Passet var tungt. Kände att jag skulle springa igenom det, varken mer eller mindre. Trots lite tunga och stela ben så visar klockan ett hyfsat tempo. Det kan jag känna mig nöjd med.


Passet i siffor och bild -

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=734535 


00:04:40    
00:04:37    
00:04:35    
00:04:34    
00:04:31    
00:05:00    
00:04:21    
00:04:16    
00:04:14    
00:04:21    
00:04:12    
00:04:12    
    


 

Av montani - 13 april 2011 10:21


Mycket kan sägas om veckans tråkigaste dag tisdag. Vilken tur att jag har min intervallträning varje tisdag och att jag alltid ser fram mot den. Träffa kompisar och pressa sin kropp fysiskt. Kan det bli bättre? :)


Hade hoppats på några roliga intervaller igår men istället blev det lång backe. Visst är det roligt att köra backe men jag hade hellre velat springa 2 eller 3 minuters intervaller.


Backen är ungefär 300 meter lång och relativt brant. Hade inte inställning för höjdskillnaden på så jag vet inte hur brant det är. Vi skulle köra mellan 5 - 7 repetitioner och mellan varje 6 - 7 armhävningar. Det kanske låter lite men jag lovar att det kändes efter 7 rep.


Efter intervallerna sprang vi i skogen ungefär 15 minuter uppdelat på två grupper. Bra träningen men vi fick verkligen passa oss för att inte trampa ner i något stort hål eller halka stenar och nedfallna träd. Därefter var det hyfsat hårt tempo hem. Ett riktigt härligt pass trots allt även om jag hade föredragit nåt annat.


Idag blir det distanslöpning på 12 km och sen ska jag ladda inför Inters "omöjliga" uppgift att vända ett 5-2 underläge mot Schalke. Det är inte för inte som laget kallas för Pazza Inter.


Av montani - 13 april 2011 09:29

I måndags var vi på en kurs som handlar om vad man ska tänka på före, under och efter hemkomsten med sitt adoptivbarn.

De som höll i trådarna var en skolsköterska som själv hade två adoptivbarn samt en person från adoptionscentrum Göteborg som också hade ett adoptivbarn.


Vet inte vad jag ska tycka om kursen. Det negativa var att det inte fanns en röd tråd. Det var inte mycket till information och utan mest baserat på egna erfarenheter.  Hade varit skönt att få några riktlinjer eller regler att hålla sig till. Det som istället var positivt var att inställningen var soft. Allt ordnar sig och ni behöver inte oroa er för mycket. Barn äter när de är hungriga och sover när de är trötta.


Det enda som vi absolut INTE fick göra var att dra barnvagn där barnet sitter med sitt ansikte från dig. Du får heller inte börja med välling om barnet inte har druckit det innan. Mysstund kan vi ha på andra sätt är vi kommer hem.

Vi bör också rätta oss efter de seder och bruk som finns i det land där barnet kommer ifrån. Skulle vi inte göra det och börja bråka en massa kan orsaka bekymmer för de som kommer efter oss.

Ibland, eller rätt ofta faktiskt, tycker jag det går till hysteri om vad man inte får göra. Sverige är expert på regler och förhållningssätt men på något märkligt sätt lyckas barn växa upp och bli sunda och kloka individer även i andra länder. Märkligt va?

Varför skulle jag ge barnet välling om det inte druckit det förut. En massa socker är vad det innehåller. Har barnet inte ätit barnmat tidigare finns det ingen anledning till att börja med det när vi kommer hem heller. Det där med barnmat är också en grej som jag tycker är överdrivet. Varför skulle inte ditt barn kunna äta ”vanlig mat” fast puread?


Allt kommer lösa sig även om jag börjar bli rätt nervös nu. Fast det är väl så det ska vara.


Det var en ostrukturerad kurs och informationsträff. Mycket blaha och självklarheter. Sedan sitter båda kursledarna och diskuterar varför det inte kommer fler personer till evenemang och föreläsningar som hålls av Adoptionscentrum. Ja, vad kan det bero på?


Hörde om ett par på kursen som hade fått barnbesked för ett syskonpar. De hade varit på en semesterresa i ett land med mindre gott ställt vad gäller it och telekommunikation när de fick beskedet. Ett glädjebesked.

Sedan visade det sig, när de väl hade skyndat sig hem, att det inte blir någon resa för att hämta barnen eftersom de inte var färdigutredda för adoption. Hur kan man göra så som adoptionsorganisation? F-n vad jag hade mått dåligt. Nu vet jag inte om det blir just dessa barn som de kommer att få adoptera när väl utredningen är klar eller om de snällt får vänta vidare på nästa besked.




30

Av montani - 11 april 2011 10:30


Siffran för lördagen var 30. Först körde jag ett långpass löpning som stannade på dryga 30.19 km. Senare på kvällen var det dags för ett 30 års kalas.


Festen var trevlig och det bjöds på bål och buffé. Efter vi hade käkat delade födelsedagsbarnet in oss i olika lag för att tävla i vad vi visste om huvudpersonen. Det var kul att vi blandades ihop så vi inte var i samma lag som de vi brukar umgås med. Ett lätt sätt att få oss att prata med andra.


Dricker nästan ingen alkohol längre men trots en starköl, en folköl och några alkoholfria öl kände jag mig bakis på morgonen. Hur fasiken kommer det sig.

Är väl helt enkelt inte van att komma hem på småtimmarna längre :)

Den gamla kroppen tål inte så mycket.


Redan nu på fredag är det dags för nästa födelsedagsfirande. Ingen rast och ingen ro när det gäller firande.


Av montani - 11 april 2011 10:10


Det har varit en bra träningsvecka. Eftersom jag varit lite tung och stel i vaderna den senaste tiden började jag använda mina kompressionsstrumpor som jag köpte i somras. Fantastiskt, vilken härlig känsla det var att springa med dom. Kunde aldrig tro att det skulle fungera så här bra.


Både intervallpasset och långpasset gick riktigt bra. Har fått besked om att jag kan vara både snabb (enligt min bedömning) och uthållig på de längre distanserna.

Långpasset sprang jag tillsammans med Mia och hennes hälft Ola. Det blev lite drygt 30 km och km 24 - 30 gick i 4.19 tempo där de snabbaste kilometrarna avverkades i 4.00 och 4.03 min/km.

Känner mig rätt bekväm i 4.30 - 4.40 min/km när jag sprungit ca 25 km. Det lovar bra inför maran.

På kvällen och igår kände jag mig öm i benen. Hade dels ont i knävecket på höger ben och igår när jag var ute och promenerade var jag öm både under fötterna och höger knä.
Idag känns det mycket bättre och jag är fit for fight igen för veckans löppass.

Blir nog inget löppass idag eftersom vi ska på en "Hämta barn kurs". Vet inte alls vad kursen innehåller men skulle tro att det är en del praktiska råd inför resan till Colombia och tips på vad man måste tänke på när man väl är hemma. Spännande vilket som.

Funderar ifall jag ska springa maratondistansen redan till helgen. Vill gärna göra det innan eldprovet.


Vad tror ni - kommer jag klara 03.30.00 på Stockholm maraton?


Förra året sprang jag ganska precis 100 mil. Årets mål var att komma upp till 120 mil. I veckan som gick har jag klarat 50% av mitt mål eller 63 mils löpning. Det tycker jag är värt att firas!


Frågan är hur långt jag kommer innan det är dags att bege sig till Colombia. Förhoppning blir det någon eller några dagar i veckan som jag kan löpträna. Antingen utomhus eller i en trygg och säker park. Tror inte jag har lust eller mod att ge mig ut själv på Bogotas gator :)


Sammanställning: V 14

Antal träningspass: 19 st

Total tid: 705 min

Antal dagar av träning: 6


Löpning:

Antal löppass: 4

Sträcka: 54,92 km

Total tid: 266 min




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Personbästa

Maraton

Stockholm maraton 2011

3.17.02

 

Halvmaraton

Stockholm halvmaraton 2010

1.30.28

 

10 km

Prinsens Minne 2011

37:52

 

Långsiktiga mål

Halvmaraton

1.25.00

 

10 km

Sub 38 - check

 

Prinsens Minne 20/8 - 2011

Kretsloppet Borås 17/9 - 2011

Mål 2011

Stockholm Maraton - check

3.30.00

Sthlm maraton 28/5 - 2011

3.17.02

 

Halvmaraton

1.28.00

 

10 km

Sub 39 - check

Lerumsloppet 30/4

38.36

 

Tävlingar/Resultat 2011

Vårtävling Skatås

Sträcka: 7.88 km

Tid: 30.38 min

Placering: 45

 

Lerumsloppet

Sträcka: 10 km

Tid: 38.36

Placering: 28

 

Stockholm Maraton

Sträcka: 42.195 m

Tid: 3.17.02

Placering: 1141

 

Falkenbergs Stadslopp

Sträcka: 10 km

Tid: 39:21

Plats: 76

 

Prinsens Minne

Sträcka: 10 km

Tid: 37:52

Plats: 9

 

Kretsloppet Borås

Sträcka: 10 km

Tid: 37:20

Plats: 37

bloggar jag läser

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards